Masszázsaink, kezeléseink

Hawaii lomi lomi masszázs


 A lomi lomi, más néven a 'szerető kéz' masszázsa, egy hagyományos Hawaii masszázs, mely a Huna tradíciókba nyúlik vissza. A Huna jelentése Hawaii nyelven 'titok', és arra az ősi bölcsességre utal, melyet ezek a gyógyítók magukénak tudhattak.

A Hawaii lomi lomi masszázs hatásmechanizmusa komplex, a fizikai test mellett, hat az energiarendszerre. Az óceán hullámzását idéző mozgás segíti a belső energiablokkok oldását, segít visszatalálni a test, szellem és lélek harmóniájához. A lomi lomira jellemző hosszú áramló mozdulatok egyszerre több testrész érintésével segítik a teljes feloldódást, a tökéletes ellazulást. Elsősorban alkar és tenyérpárnák segítségével mozgatja át a test izomrendszerét, míg kellemesen meleg kókuszolajjal kényezteti a bőrt.

A lomi lomi egy szeretetmasszázs tele pozitív életenergiával. Felemelő adni és kapni is.   

Thai masszázsaink

Tradicionális thai masszázs


A thai masszázs (nuad thai, vagy nuad bo rarn) egy hagyományos ázsiai gyógyító eljárás, ami ötvözi az akupresszúrát, az indiai Ájurvéda elveit és bizonyos jógapozitúrákat. Alapjait az úgynevezett energia vonalak (Shen-lines) adják, melyek gyakorlatilag megegyeznek a jógában elfogadott nadikkal. Jellenmzően a földön, matracon, kényelmes ruhában, esetleg kifejezetten masszív, alacsony és széles asztalon végzik.

A thai masszázs 4 alapszabálya

  1. A masszázst mindig a végtagoknál kell kezdeni és onnan fokozatosan haladni a törzs felé, majd vissza. Ez elősegít a sen energiáinak aktiválását.
  2. A masszázst mindig a test legalsó részén a lábaknál kell kezdeni és innen haladni felfele a fej irányába. Ez a szabály minden ősi ázsiai gyógyító rendszerben megvan, segít megtisztítani az energiákat, ahogy azok a testben áramlanak.
  3. Mindig a sen aktivizálásával kell kezdeni a masszázst. Ezt követően jön a az energiák mobilizálása és végül a nyújtások és feszítések. Ez a szabály fontos a páciens fokozatos bemelegítése szempontjából, úgy fizikailag mint energetikailag és spirituálisan.
  4. Mindig kiegyensúlyozott masszázst kell végezni. A test egyik oldalán elvégzett műveleteket annak másik oldalán is el kell végezni. Fontos, hogy az egész testet kell masszírozni - rövid szeánsz esetén is - hogy a test energiái kiegyensúlyozottak legyenek. Ha például a lábakat masszírozzuk, akkor a test egyensúlyának biztosítására a karok masszírozása is kötelező.


Dinamikus / osteo thai


A dinamikus vagy osteo-thai egy egyedülálló kezelés, mely kombinálja a tradicionális thai masszázs technikáit az oszteopátia precíz és gyengéd érintésével, hidat teremtve kelet és nyugat között. A testre holisztikusan, egészként tekint, célja visszaadni a mobilitást, a mozgás szabadságát, megerősíteni az idegpályákat az agy és a test minden szervrendszere között. Jótékony hatásai:

  • Mély és gyors relaxációt biztosít
  • Serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést
  • Csökkenti az izom feszültséget és a stresszt, a tenziót, a fejfájást, migrént és a hátfájdalmakat
  • Az elme tiszta és friss lesz, a testnek a könnyedség érzetét adja 
  • Biztosítja a szabad energiaáramlást, az ízületek mozgástartományát növeli, a testben a víz elemet mozgásba hozva ringató technikákkal a nyirokkeringést is serkenti

A tradicionális thai masszázshoz hasonlóan matracon, kényelmes ruhában történik. Érdemes legalább 90 perces kezelési időt választani.

Olajos thai masszázs


Az olajos thai masszázs egy később, a nyugatról érkező turisták számára kialakított irányzat, a masszázs különleges mozdulatait szintén a thai energiapályákon végzik.
Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot. A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal, terápiás módszerrel történő masszázs. Az aroma olajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással. A thai olajos masszázs 1 vagy 2 órája alatt az egész test regenerálódik és felfrissül. Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le.Hamam Wood -Törökfürdetés szaunával

A leghabosabb kényeztetés, amit csak el lehet képzelni:


Nyugodt kis privát finn szaunánkban kezdődik a program. Ennek időtartama 40 perc, de egyéni igény szerint hosszabb is lehet.

A hamam élménymasszázs során kellemesen meleg, vékony vízsugárral leöblítünk, majd nálunk kesztyű helyett illatos bio testradírral való body scrub következik, az illatot Te választod ki. Az ezt követő öblítés után az egész tested beborítjuk a hamamra alkalmas bőrkímélő szappan habjával, és egy áramló, kellemes masszázst kapsz. Ismételt öblítés után megkérünk, hogy fordulj meg, és kezdődik a varázslat elölről... 

Kőágy helyett nálunk kényelmes masszázsasztalon fekszel majd, és az egész kezelés ideje alatt infra sötétmelegítő gondoskodik arról, hogy  ne fázz egy percig sem...

Ayurvédikus masszázsaink, kezeléseink

Abhyanga - a masszázsok királynője

India varázsa autentikusan Budapesten, a Gaia Élményben

Abhyanga (bőséges meleg az olaj felvitele a testre) nagyon szimplának tűnő, de nagyon erőteljes ayurvédikus eljárás a test egészségének fenntartására. Mi lehet, ebben ennyire jó a testünk számára? Pusztán a meleg olaj érzékelése a testünk legnagyobb szervén (a bőrön) keresztül, már önmagában is csodás érzés. De az ayurveda nem éri be az érzékelés ilyen finomításával, mert a személyre szóló alapanyag (hidegen sajtolt vagy főzött olaj keverékek) kiválasztásával helyre is kívánja állítani a test egyensúlytalanságait. A bőr be tudja fogadni az olajban rejlő minden jóságot, és hatékonyan átalakíthatja őket a testben lévő doshák "számára". Most lássuk az abhyanga előnyeit:


- Felébreszti a test azon képességét, hogy természetes képességét az öngyógyítást megkezdje.

- Az abhyanga érintésterápiája a hormonjainkat kiegyensúlyozottságra készteti.

- Felpezsdíti az idegrendszert és fokozza az érzékszervek és a motoros funkciók közötti koordinációt.

- Passzív módon erősíti az izmot mindemellett a terápia enyhe nyomása az izmokat lazítja is. 

- Növeli a bőr fényét, csökkenti a bőr szárazságából fakadó hibáit. Az olajban lévő E-vitamin és más tápanyagok jelenlétének köszönhetően táplálja a bőrt, és ezáltal öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

- Csökkenti a stressz szintjét, és ezáltal elősegíti a jó alvást.

- Javítja a vér keringését a testben és növeli az állóképességet.

- Tökéletes kenést biztosít minden ízület és szövet számára. 

- Ami a legfontosabb, a lezáró gőzterápiával alkalmazva tökéletesen méregteleníti a testet.

Ayurvédikus kínálatunk

Személyre szabott kezelések a harmóniáért...

Abhyanga

Bőséges, meleg alkati olajjal végzett teljes testmasszázs gőzöléssel megkoronázva...

Navarakizhi

Abhyanga masszázs, melyet kényeztető, meleg tejes-rizses krémezés tesz feledhetetlenné...

Kismama ayurvédikus masszázs

Az áldott állapot minden érzékenységéhez alkalmazkodó ayurvédikus masszázs...

Indiai fejmasszázs és arc marma kezelés

Meleg alkati olajjal végzett fej-nyak-vállöv és arcmasszázs gyengéed, fiatalító marma akupresszúrával, arcgőzöléssel és rózsavizes arclemosással...

Időpont foglalása