Masszázsaink, kezeléseink

Máris tudod, mit szeretnél? 

Pihentető különlegességeink

A hangok, a méz és a csokoládé varázsa...

Egyéni hangfürdőnk során 90 percet töltesz el kifinomult rezgésű hangok ölelésében...

Kezdésként a szóbeli állapotfelmérést egy álló helyzetben univerzális tállal végzett néhány hangoló gyakorlat követi, majd következhet a pihenés fekve. Hármat csenget a tingsha, mint kapuhangszer, majd olyan varázslatos hangú kincsek kerülnek elő, mint a koshi és a nyelves dob. Ezután fejhez és lábhoz egymással harmonizáló tálak kerülnek, melyeket meg-megszólaltatva keletkezik egy hangburok, majd az univerzális tál megkezdi utazását a test fontos ízületi és meridiánpontjain háton és hason fekve egyaránt. Ismét megszólal a koshi, és ezúttal a sansula is, majd a tingsha 3 csengése zárja a hangutazást...

Ha a mézes masszázst választod, 45, 60, vagy 90 perc csoda vár Rád...

A kezelés bevezető élménye egy finom sós-olajos, vagy nádcukros-olajos peeling 10-15 percben. Ezzel előkészítjük bőrödet, növelve a masszázs hatékonyságát. Ezután érkezik a szobahőmérsékletű, illatos méz, mely ápoló, méregtelenítő, keringést fokozó hatású. Illatos megújulás...

Igazi boldogságbombára vágysz? Válassz egy felejthetetlen, illatos csokoládés masszázst...

45, 60, vagy 90 perc illatos feltöltődés...

A kezelés bevezető élménye mézes masszázsunkhoz hasonlóan itt is egy 10-15 perces finomszemcsés sós, vagy nádcukros peeling lesz. Ez lehetővé teszi, hogy a csokoládé ápoló hatóanyagai a lehető legmélyebbre hatoljanak, igazi testi-lelki feltöltődést hozva.

Maga a masszázs finom, kellemes hőfokra melegített csokoládés kényeztetés, melynek végén lehetőséged van további 15 percet lepedőbe burkolva pihenni, miközben az egész szobát áthatja a fantasztikus illat...

Thai masszázsaink

Tradicionális thai masszázs


A thai masszázs (nuad thai, vagy nuad bo rarn) egy hagyományos ázsiai gyógyító eljárás, ami ötvözi az akupresszúrát, az indiai Ájurvéda elveit és bizonyos jógapozitúrákat. Alapjait az úgynevezett energia vonalak (Shen-lines) adják, melyek gyakorlatilag megegyeznek a jógában elfogadott nadikkal. Jellenmzően a földön, matracon, kényelmes ruhában, esetleg kifejezetten masszív, alacsony és széles asztalon végzik.

A thai masszázs 4 alapszabálya

  1. A masszázst mindig a végtagoknál kell kezdeni és onnan fokozatosan haladni a törzs felé, majd vissza. Ez elősegít a sen energiáinak aktiválását.
  2. A masszázst mindig a test legalsó részén a lábaknál kell kezdeni és innen haladni felfele a fej irányába. Ez a szabály minden ősi ázsiai gyógyító rendszerben megvan, segít megtisztítani az energiákat, ahogy azok a testben áramlanak.
  3. Mindig a sen aktivizálásával kell kezdeni a masszázst. Ezt követően jön a az energiák mobilizálása és végül a nyújtások és feszítések. Ez a szabály fontos a páciens fokozatos bemelegítése szempontjából, úgy fizikailag mint energetikailag és spirituálisan.
  4. Mindig kiegyensúlyozott masszázst kell végezni. A test egyik oldalán elvégzett műveleteket annak másik oldalán is el kell végezni. Fontos, hogy az egész testet kell masszírozni - rövid szeánsz esetén is - hogy a test energiái kiegyensúlyozottak legyenek. Ha például a lábakat masszírozzuk, akkor a test egyensúlyának biztosítására a karok masszírozása is kötelező.


Dinamikus / osteo thai


A dinamikus vagy osteo-thai egy egyedülálló kezelés, mely kombinálja a tradicionális thai masszázs technikáit az oszteopátia precíz és gyengéd érintésével, hidat teremtve kelet és nyugat között. A testre holisztikusan, egészként tekint, célja visszaadni a mobilitást, a mozgás szabadságát, megerősíteni az idegpályákat az agy és a test minden szervrendszere között. Jótékony hatásai:

  • Mély és gyors relaxációt biztosít
  • Serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést
  • Csökkenti az izom feszültséget és a stresszt, a tenziót, a fejfájást, migrént és a hátfájdalmakat
  • Az elme tiszta és friss lesz, a testnek a könnyedség érzetét adja 
  • Biztosítja a szabad energiaáramlást, az ízületek mozgástartományát növeli, a testben a víz elemet mozgásba hozva ringató technikákkal a nyirokkeringést is serkenti

A tradicionális thai masszázshoz hasonlóan matracon, kényelmes ruhában történik. Érdemes legalább 90 perces kezelési időt választani.

Olajos thai masszázs


Az olajos thai masszázs egy később, a nyugatról érkező turisták számára kialakított irányzat, a masszázs különleges mozdulatait szintén a thai energiapályákon végzik.
Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítja az izomzatot. A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal, terápiás módszerrel történő masszázs. Az aroma olajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással. A thai olajos masszázs 1 vagy 2 órája alatt az egész test regenerálódik és felfrissül. Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le.Ayurvédikus masszázsaink, kezeléseink

Abhyanga - a masszázsok királynője

India varázsa autentikusan Budapesten, a Gaia Élményben

Abhyanga (bőséges meleg az olaj felvitele a testre) nagyon szimplának tűnő, de nagyon erőteljes ayurvédikus eljárás a test egészségének fenntartására. Mi lehet, ebben ennyire jó a testünk számára? Pusztán a meleg olaj érzékelése a testünk legnagyobb szervén (a bőrön) keresztül, már önmagában is csodás érzés. De az ayurveda nem éri be az érzékelés ilyen finomításával, mert a személyre szóló alapanyag (hidegen sajtolt vagy főzött olaj keverékek) kiválasztásával helyre is kívánja állítani a test egyensúlytalanságait. A bőr be tudja fogadni az olajban rejlő minden jóságot, és hatékonyan átalakíthatja őket a testben lévő doshák "számára". Most lássuk az abhyanga előnyeit:


- Felébreszti a test azon képességét, hogy természetes képességét az öngyógyítást megkezdje.

- Az abhyanga érintésterápiája a hormonjainkat kiegyensúlyozottságra készteti.

- Felpezsdíti az idegrendszert és fokozza az érzékszervek és a motoros funkciók közötti koordinációt.

- Passzív módon erősíti az izmot mindemellett a terápia enyhe nyomása az izmokat lazítja is. 

- Növeli a bőr fényét, csökkenti a bőr szárazságából fakadó hibáit. Az olajban lévő E-vitamin és más tápanyagok jelenlétének köszönhetően táplálja a bőrt, és ezáltal öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

- Csökkenti a stressz szintjét, és ezáltal elősegíti a jó alvást.

- Javítja a vér keringését a testben és növeli az állóképességet.

- Tökéletes kenést biztosít minden ízület és szövet számára. 

- Ami a legfontosabb, a lezáró gőzterápiával alkalmazva tökéletesen méregteleníti a testet.

Ayurvédikus kínálatunk

Személyre szabott kezelések a harmóniáért...

Abhyanga

Bőséges, meleg alkati olajjal végzett teljes testmasszázs gőzöléssel megkoronázva...

Navarakizhi

Abhyanga masszázs, melyet kényeztető, meleg tejes-rizses krémezés tesz feledhetetlenné...

Kismama ayurvédikus masszázs

Az áldott állapot minden érzékenységéhez alkalmazkodó ayurvédikus masszázs...

Indiai fejmasszázs és arc marma kezelés

Meleg alkati olajjal végzett fej-nyak-vállöv és arcmasszázs gyengéed, fiatalító marma akupresszúrával, arcgőzöléssel és rózsavizes arclemosással...

Időpont foglalása